eygenia2

Η Ευγενία Γκορτσίλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ., ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο τμήμα στην «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία» και κάτοχος διδακτορικού στον τομέα της «Βιολογίας της Άσκησης», στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Ε.Κ.Π.Α.. Το δεύτερο Μεταπτυχιακό της είναι από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην κατεύθυνση «Εκπαιδευτικές Πολιτικές και Διοίκηση». Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς της αλλά και σε άλλα αντικείμενα. Από το 1995 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ διετέλεσε Διευθύντρια σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2016 έως σήμερα υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ και κατέχει θέση Συμβούλου Β’ Φυσικής Αγωγής. Είναι συγγραφέας δημοσιεύσεων σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι κριτής και σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε βασικό στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Νεανίδων στην Πετοσφαίριση με πολλές διακρίσεις, ενώ υπήρξε και τρεις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Επιπροσθέτως υπήρξε Α΄ Ομοσπονδιακή Προπονήτρια των Εθνικών Ομάδων Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων με πολλές διακρίσεις.

Η Κωνσταντίνα (Νάντια) Τσενέ γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Κλασικής φιλολογίας. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΑ) στη Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης (Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Φ.Π.Ψ.) και στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση (University of Central England in Birmingham). Από το 1990 υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2007 είναι διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα. Έχει επίσης εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός σε συλλόγους και ειδικά σχολεία. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Εκπαίδευση και Θέατρο», που εκδίδεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του σχολικού βιβλίου «Ευριπίδη, Ελένη», που διδάσκεται στη Γ΄ Γυμνασίου. Έχει εμπειρία στην οργάνωση και συντονισμό καινοτόμων δράσεων, μεταξύ των οποίων προγράμματα Erasmus KA1 και ΚΑ2, καθώς και προαιρετικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα. Έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια για εκπαιδευτικούς (αξιοποίηση δραματικών τεχνικών στη διδασκαλία / βιωματική διδασκαλία / διαφοροποιημένη παιδαγωγική / εκπαίδευση προσφύγων). Είναι μέλος της επιμορφωτικής ομάδας του προγράμματος για την εκπαίδευση προσφύγων Teach4Integration, που υλοποιεί το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τη Unicef στη θεματική: Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική – Εμπειρίες από το πεδίο. Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» ως επόπτρια της πιλοτικής εφαρμογής του εκπαιδευτικού υλικού για την Ιστορία σε σχολεία της Θράκης.

b2

Η Λουκία Στέφου σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου (Freie Universität Berlin), όπου, ως εντεταλμένη λέκτορας επί 5ετία, δίδαξε συναφή προς τη διδακτορική της διατριβή αντικείμενα και την Ελληνική ως β/ξένη γλώσσα, αντικείμενο που δίδαξε και στη Δευτεροβάθμια του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βερολίνου (επί 3ετία). Έχει πλούσια αρθρογραφία και συμμετοχές σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει εκδώσει ποιήματα, νουβέλες, διηγήματα. Εκτός των άλλων, έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και το θέατρο. Επιλεκτικά: έχει μεταφράσει Πλαύτο (Ο Έμπορος) από τα Λατινικά, για το Εθνικό Θέατρο (σκην. Β. Κυρίτση), Schopenhauer ( Η τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο) και Rilke (1. Γράμματα σ’ έναν νέο ποιητή. Γράμματα σε μια νέα γυναίκα και 2. Ιστορίες του φτωχού θεούλη) από τα Γερμανικά.
Μιλάει Αγγλικά (C1), Γαλλικά (C1) και Γερμανικά (C2). Από το 2014 ώς το 2018, υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 Ανατολικής Αττικής. Από τον Οκτώβρη 2018 και ως σήμερα υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα.

Ο Χρήστος Τσαδήμας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο τμήμα του ΑΠΘ στην «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία» και κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση «Σπουδές στην Εκπαίδευση».  Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας (Π.Σ.) του βιβλίου Φυσικής Αγωγής της Γ΄ Λυκείου. Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών». Έχει ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά έγκριτα περιοδικά στο χώρο της Φυσικής Αγωγής, ενώ Έχει συμμετάσχει σε (4) ερευνητικά προγράμματα ΕΣΠΑ, ΙΕΠ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. Υπήρξε Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Π.Ε.Κ. Λαμίας (2010 – 2016), καθώς και Διευθυντής Σχολικής μονάδας. Έχει πλούσιο προπονητικό έργο ως Σωματειακός προπονητής Κλασσικού Αθλητισμού αλλά και Πετοσφαίρισης, καθώς και ως Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ε.Ο.ΠΕ. (2001 – 2012) με πολλές διακρίσεις.

10031372_n2

Η Ελένη Κουρκούμπα σπούδασε Διαιτολογία και Διατροφή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ειδίκευσης στην αθλητική διατροφή για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, καθώς και στη διατροφή και την άσκηση. Είναι πλούσια η εργασιακή της εμπειρία σε νοσοκομεία, κέντρα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, αθλητικές ομάδες. Επιπροσθέτως αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ καλείται ως ομιλήτρια σε σχολεία και συλλόγους για την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ολλανδικά.