Οι Αρχές μας

Οι Αρχές που μας διακρίνουν και αποτελούν τον πυρήνα της κουλτούρας και της φιλοσοφίας μας.

 

 

Never give up

 

Μία φράση τόσο απλή και όμως, μπροστά στις δυσκολίες και τις αναποδιές πολύ εύκολα την ξεχνάμε. Αυτό που ξεχνάμε επίσης όμως, είναι πως με το να τα παρατάς χάνεις την ευκαιρία να μείνεις στο «παιχνίδι» και να παλέψεις για τα όνειρά σου και την επόμενη μέρα. Το να τα παρατάς δεν κάνει την διαδικασία πιο εύκολη. Αντιθέτως την κάνει ακατόρθωτη. Ο μόνος τρόπος να κυνηγήσεις και να πετύχεις τα όνειρά σου είναι να παλεύεις αδιάκοπα και ασταμάτητα γι’ αυτά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έρθουμε αντιμέτωποι με δύσκολες και φαινομενικά ακατόρθωτες καταστάσεις, θα επιλέξουμε να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά γι’ αυτά και όχι να εγκαταλείψουμε και να ακυρώσουμε την όποια προσπάθεια είχαμε κάνει έως τότε.

 

Be the change you want to see in the world

 

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως κάνοντας μικρές αλλαγές στον εαυτό τους και στο άμεσο περιβάλλον τους, δεν μπορούν να φέρουν μεγάλες και ριζικές αλλαγές στους ίδιους αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Ένα στερεότυπο που συνεχώς αποδεικνύεται λανθασμένο. Οι αλλαγές για να κλιμακωθούν και να γίνουν «μεγάλες» θα πρέπει να πηγάζουν από μικρά, σταθερά θεμέλια. Καθώς λοιπόν όλοι θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να τον αλλάζουμε από «μέσα». Από τον μικρόκοσμο μας. Όταν κάποιος αλλάξει λοιπόν τον ίδιο του τον εαυτό προς το καλύτερο, τότε θα μπορεί όχι μόνο να αρχίσει συστηματικά να αλλάζει και το περιβάλλον του, άμεσο και έμμεσο, αλλά και να αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Τότε η αλλαγή από τον «μικρόκοσμο» του καθενός θα μπορεί να μεταφερθεί στον «μακρόκοσμο» όλων.

 

Think Big

 

Είμαστε τόσο περιορισμένοι από τις αντιλήψεις και τα όρια που εμείς οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας, που ξεχνάμε πως στη ζωή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μάλλον όλα είναι ακατόρθωτα μέχρι να γίνουν πράξη. Και όπως η ιστορία έχει δείξει, ανταμείβει μονάχα εκείνους που σκέφτονται δυνατά, κάνουν μεγάλα όνειρα και παλεύουν αδιάκοπα για να τα κάνουν πραγματικότητα (Never give up όπως προαναφέραμε). Πολλές πραγματικότητες μοιάζανε όνειρα χρόνια πριν κι όμως υπήρξαν άνθρωποι που δεν δίστασαν να ονειρευτούν δυνατά και να τα καταφέρουν. Άλλωστε θα πρέπει όλοι να στοχεύουμε για το φεγγάρι. Γιατί ακόμα και να μην τα καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί, θα βρεθούμε ανάμεσα στα αστέρια. Και η θέα από εκεί θα είναι σίγουρα καλύτερη.

 

 

 

Ήθος και ακεραιότητα

 

Όλες οι ενέργειες μας, αποπνέουν σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διακρίνονται από εντιμότητα, σταθερότητα και υψηλό κώδικα ηθικής δεοντολογίας. Υπερασπιζόμαστε αποφάσεις όταν αυτές εναρμονίζονται με τις ηθικές αξίες μας – ή έστω τις αξίες που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καθοδηγούν τις πράξεις μας, όπως η εντιμότητα, η δικαιοσύνη η γενναιοδωρία, η ακεραιότητα. Ακεραιότητα δεν είναι τόσο αυτό που κάνουμε όσο αυτό που είμαστε. Και αυτό που είμαστε, με τη σειρά του, καθορίζει τις πράξεις μας. Το προσωπικό μας σύστημα αξιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για το σύστημα πλοήγησης που μας καθοδηγεί και προσδιορίζει τις προτεραιότητες που μας κυβερνούν.

 

Ομαδικότητα και συνεργασία

 

Η ομαδικότητα και η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων και ομάδων, στοχεύει στη διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας καθώς και την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Το ομαδικό πνεύμα συνίσταται στην εμπιστοσύνη που θα οδηγήσει στην επίτευξη του κοινού στόχου. Αυτό το χαρακτηριστικό, σταδιακά, εγκαθιδρύει ισχυρές, στενές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας η οποία μοιράζεται κοινές αξίες, κοινό σκοπό και ισχυρούς δεσμούς. Διαμορφώνονται σχέσεις  εμπιστοσύνης, για την ανάδυση πρωτότυπων ιδεών καθώς όλοι  νιώθουν ασφάλεια και ενθαρρύνονται να μοιραστούν τις ιδέες τους. Ένα τέτοιο πλαίσιο θρέφει και την ατομική αυτοπεποίθηση, που τόσο χρειάζεται μια επιτυχημένη ομάδα.

 

Δημιουργικότητα  και  καινοτομία

 

Συνεχής αναζήτηση και ενεργή υποστήριξη νέων ιδεών. Υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και νεωτερισμών, που οδηγούν στη βελτίωση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του Οργανισμού μας. Διαρκής διεύρυνση των γνώσεων, με στόχο τη συνεχή βελτίωση. Οι άνθρωποι γεννιούνται δημιουργικοί και με το σωστό περιβάλλον και με τα κατάλληλα δημιουργικά εργαλεία και εκπαίδευση όλοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το έμφυτο ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επιθυμία για εξερεύνηση. Μαζί θέτουμε ερωτήσεις, βρίσκουμε νέες  λύσεις σε ένα πρόβλημα έχοντας αυξημένη συναισθηματική ευαισθησία.